Solceller

En energivenlig og bæredygtig løsning

Overvejer du at investere i solceller som en både miljørigtig og energibesparende tilføjelse til din husholdning eller virksomhed? Vi har stor erfaring med opsætning og installation af solceller i forskellig skala.

Solceller producerer strøm ved at solens stråler skaber en bevægelse af elektroner mellem to forskellige siliciumlag og et metalgitter. Derved skabes der energi uden mekanisk påvirkning, hvorfor solceller også holder i rigtig lang tid. Solceller har været en anvendt teknologi i lang tid, og du kender det nok fra lommeregneren du havde i skolen. Men det er først de senere år at genvindingen af solens energi er udviklet til et niveau som gør det yderst effektivt og rentabelt.

Derfor er det også meget populært at investere i solceller for tiden, da det kan give en stor besparelse på elregningen. Det sker ved at energien du producerer bliver sendt ud på elnettet, og at den energi du producerer bliver takseret og modregnet dit eget forbrug. På den måde er du med til at sende grøn energi ud i det danske elnet, og giver dig selv og Danmark et grønnere klimaaftryk. Alt sammen i form af en økonomisk besparelse for dit elforbrug. Vi hjælper dig med rådgivning om lovgivning på området og hvilke typer tilskud der gives til investeringer i solceller, dette afhænger nemlig af om du er privat eller erhvervskunde.

Modtag dit
uforpligtende tilbud

elektriker roskilde energioptimering pv solceller 600x400

Solceller til private

Når vi som elektriker og el-installatør kommer ud og installerer solcelleanlæg til privatkunder, har vi typisk en fremgangsmåde der lyder således: Vi besigtiger montagestedet og sørger for at tagkonstruktionen kan holde til anlægget, samt at afdække eventuelle skyggeforhold som kunne påvirke solcellernes produktion. Derudover har besigtigelsen også til formål at sikre at vi kan give dig den helt rigtige pris på anlægget. 

Efter ordren og før vi påbegynder selve installationen, tager vi os af alt det mellemliggende arbejde også. Vi tager os af at BBR registrere dig, samt hos kommune og elselskab så alt er i orden med både lokalplaner og muligheden for at få en elmåler det tæller begge veje når du sælger el. På den måde er du i trygge hænder hele vejen fra første kontakt med Elektriker Roskilde, og til at du kan stå og se solen skinne på dine nye solceller, mens din elregning falder.

Solceller til erhverv

Installation af solceller til erhvervsdrivende forløber meget lig processen til private, men det er ofte i en anden størrelsesorden og med andre regler omkring skat og afgifter. Typisk vil man som erhvervsdrivende have med større ejendomme at gøre end private, og altså også større flader at beklæde med solceller. Ofte er der også andre æstetiske overvejelser omkring erhvervsejendomme som åbner op for en større udnyttelse. Her sørger vi altid for at forholde os til bygningsreglementet iht. enteprise-arbejdet før solcellerne installeres.

elektriker roskilde energioptimering solceller 600x400
elektriker roskilde erhverv relæ 600x400

Erhvervsøkonomiske fordele ift. energi og fradrag

For virksomheder, der producerer meget el via deres solcelleanlæg, vil typisk kun skulle betale almindelig indkomstskat af den del af deres el-produktion der går ud over deres eget forbrug, og det er efter et bundfradrag på 7.000 DKK. Dette er dog afhængigt af hvorvidt virksomheden benytter den ene eller anden metode for resultatopgørelse af solcellernes produktion. 

Derudover kan virksomheder også beslutte om de vil være koblet på det offentlige elnet eller ej, samt hvorvidt solcellerne er driftsmidler eller installationer hvilket afgør forhold omkring afskrivning. Disse og andre forhold står vi klar til at hjælpe dig med. Kontakt os gerne for et uforpligtende elektriker-tilbud.

Modtag dit
uforpligtende tilbud

Modtag dit
uforpligtende tilbud